Auto-put užasa! Deca prodaju svoje telo i misle da je prostitucija normalna stvar koju svaka devojčica radi (VIDEO)
Autoput, Foto: Print Screen Youtube

horor

Auto-put užasa! Deca prodaju svoje telo i misle da je prostitucija normalna stvar koju svaka devojčica radi (VIDEO)

Devojčice misle da je prostitucija normalna stvar koju svaka tinejdžerka radi

Objavljeno:

BR-116 je najprometniji auto-put u Brazilu, a ujedno je i najduži u celoj Južnoj Americi. Poznat kao jedan od najopasnijih puteva na svetu, simbolično nazvan "Auto-put smrti", jer se nesreće sa smrtnim ishodom stalno dešavaju.

Međutim, nedavno je dobio novi nadimak "auto-put za eksploataciju", zahvaljujući radu britanskog novinara Meta Ropera, koji je otkrio dečju prostituciju duž BR-116.

Kako navodi, postoji 262 mesta gde deca prodaju svoje telo, u prevodu na svakih 16 kilometara možete da naletite na dete koje se bavi prostitucijom.

U svojoj knjizi "Pre nego što dođe noć", napisao je da u svakom gradu u koji je svratio, bez izuzetka našao mlade devojke, ponekad na stotine njih, koje su zarobljene, seksualno eksploatisane i zlostavljane.

Devojke prodaju oni koji bi trebalo da ih vole i štite, izdane su od ljudi čiji je posao da ih brane, država i institucije su ih napustile.

Brazil je dugo bio kritikovan zbog visoke stope seksualne eksploatacije dece. Prema podacima Sekretarijata za ljudska prava u Brazilu, na svaka 24 sata 320 dece budeseksualno eksploatisano u zemlji.

Međutim, brojevi su mnogo veći. Naime, druga studija je pokazala da je se na svakih 100 slučaja prijavi samo sedam.

Met je otkrio da je situacija mnogo gora duž BR-116, koji prolazi kroz neke od najsiromašnijih brazilskih regiona, gde se porodice ponekad bore da zadovolje osnovne potrebe.

- BR-116 je napravljen 1950-ih, prolazi kroz zabačene regione koje je siromaštvo već uništilo. Kada su kamioni iz bogatijeg dela Brazila počeli da prolaze, porodice su krenule da šalju svoje mlade ćerke da prodaju svoje telo u zamenu za novac i hranu - rekao je.

Dodaje da je to postalo normalno i prihvatljivo, deo lokalne kulture.

- Ono što me je pogodilo kada sam upoznao devojke je kako su mislile da je to nešto što svaka tinejdžerka radi. I svi oko nje, čak i njeni roditelji i policajci učvršćuju to uverenje - rekao je.

Sigurne kuće

Met je 2011. godine sa prijatelje putova u Brazil. Tom prilikom je naišao na 11-godišnju Lejlu kako prodaje svoje telo duž "Auto-puta smrti".

Kasnije se preselio u Brazil, počeo je da gradi sigurne kuće duž BR-116, u kojima je danas preko 500 devojaka.

Pet "Ružičastih kuća" spasilo je stotine devojaka od prostitucije, nudeći aktivnosti kao što su ples, terapija, svakodnevni razgovori koji pomažu u podizanju njihovog samopoštovanja i pronalaženju unutrašnje snage da ponovo preuzmu kontrolu nad svojim životom.

Metova dobrotvorna organizacija ima tim advokta koji su nekoliko nasilnika stavili iza rešetaka, uključujući i lokalnog gradonačelnika.

Otkrili su da je zlostavljao stotine devojaka tokom godina, koristio je svoj novac i moć kako bi prošao nekažnjeno. Na kraju je osuđen na 26 godina.

Roditelji iz pakla

Među spasenima je i devojčica Bija, koju je rođena majka u desetoj godini, kada je i ostala trudna, naterala da proda svoje telo na auto-putu.

- Seksualna eksploatacija je bila deo mog života od samog početka. Majka alkoholičarka me je od desete godine slala da prodajem telo na auto-putu. Prebila bi me ako nisam došla kući sa dovoljno novca- priča Bija.

Dodaje da kada je zatrudnela sa vozačem kamiona bila je toliko mlada da nije znala ni šta znači trudnoća.

- Taman kad sam pomislila da više nema smisla da živim našla me je "Ružičasta kuća". Postala je svetlost koja mi osvetljava put - rekla je.

Drugu devojčicu, 14-godišnju Džuliju, kontrolisala je banda za prostituciju. Dobrotvorna organizacija ju je spasla i odvela je muškarce, koji su je seksualno eksploatisali, na sud.

Sa samo 11 godina, njen otac ju je poslao da auto-put, kako bi zaradila za kućne račune.

- Dobrotvorna organizacija izvukla me je iz prostitucije i pokazala mi da mogu da imam drugačiji život. Pomogli su mi da se nosim sa svojim problemima i pokazali su mi da mogu da donosim nove odluke. U "Ružičastoj kući" sam prvi put shvatila da vredim i da je moje telo dragoceno - rekla je Džulija.

Bonus video:

05:57

KO SU MUŠKARCI KOJI SE BAVE PROSTITUCIJOM? Za njih malo ko ZNA jer klijenti žele DISKRECIJU!

(Espreso / 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.